MUJI ILLUM Copenhagen

MUJI

åbnede fredag den 9. oktober 2020

MUJI ILLUM København, MUJI’s flagship store i Danmark, åbnede fredag den 9. oktober 2020 på 4. sal i Illum i København. Flagskibsbutikken er for største delen bygget af genbrugstræ, som er sourcet fra flere forskellige locations i Danmark. Der er træ fra en gammel hospitalsbygning, oprindeligt bygget i 1910, fra en gammel fabrik lige uden for København og fra Kastrup lufthavn. Mange af væggene i flagskibsbutikken er beklædt med en særlig øko-gips, der er lavet af 100% genbrugsmaterialer. Håndværkeren, der står bag arbejdet med gipsvæggene, studerede traditionelle japanske metoder for at opnå det mest autentiske udtryk.

Flagskibet introducerer, som den første MUJI butik i Europa, MUJI TeaHouse – et moderne, japansk inspireret tehus. Tehusets disk er beklædt med pil, der er flettet efter de klassiske danske flettemetoder, der bruges til fletning af kurve. Kurveflettet til disken er udført på stedet af en lokal kunsthåndværker.
Menuen i tehuset byder på et udvalg af teer med fokus på japanske te-traditioner, hertil et udvalg af kager udviklet særligt til MUJI af Andersen Bakery, den populære japanske frokostspise; onigiri, samt kold kombucha og øl fra fad.

I tillæg til et bredt udvalg indenfor mode, design, husholdningsartikler og MUJIs egne madvarer, introducerer flagskibsbutikken også MUJI Food Market. Her finder man et stort sortiment af japanske produkter til hjemmekøkkenet såsom miso, dashi, ramen, yuzuprodukter, sake m.m., samt en række særligt udvalgte lokalt dyrkede og producerede fødevarer som kombucha, dansk tang, chokolade, nordisk fiskekonserves, most på danske frugter og dansk spiritus.
På hylderne introduceres også seksten typer te, der kan nydes hjemme, teerne er nøje udvalgt og sammensat i et tæt samarbejde med Sing Tehus.

MUJI ILLUM København vil stræbe efter at tjene som en community-baseret butik, hvor mennesker kan mødes, og efter at forbinde mennesker med samfundet.

MUJI ILLUM Copenhagen

Åbningstider
10:00 – 20:00